Парламентът ратифицира споразуменията, свързани с плащането на първите самолети Ф-16. Депутатите

...
Парламентът ратифицира споразуменията, свързани с плащането на първите самолети Ф-16. Депутатите
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира споразуменията за първите самолети Ф-16

Парламентът ратифицира споразуменията, свързани с заплащането на първите самолети Ф-16.

 

Депутатите гласоподаваха законопроект за одобрение на сметка сред МО и Федералната аварийна банка на Ню Йорк на първо и второ четене.

Документите бяха подкрепени със 159 гласа от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и " Демократична България ". Целта на споразуменията е досега, в който би трябвало да се платят изтребителите, парите да стоят на сметка, която да носи рентабилност на страната ни.

От Българска социалистическа партия и " Възраждане " изрично се опълчиха.

 

Проектът провокира яростни полемики в пленарната зала.

 

Председателят на Комисията по защита и народен представител от ГЕРБ Христо Гаджев съобщи, че 20 милиона лв. са пропуснатите изгоди от " мотане " за пакета на документи за покупката на Ф-16. Очаква се Федералния запас на Съединени американски щати да вдигне лихвите, от което България ще завоюва, сподели Гаджев и прикани за разсъдък.

 

В последните съвещания на последното постоянно държавно управление Българска социалистическа партия не взе участие, сподели социалистът и някогашен обществен министър Георги Гьоков във връзка нападките на ГЕРБ и " Възраждане ", че Българска социалистическа партия е взела участие в решения, свързани с покупка на Ф-16. Христо Гаджев прочете стенограма от държавно заседаие, от която излиза наяве, че и Корнелия Нинова, и Георги Гьоков са взели участие в съвещания, свързани с Ф-16.

 

Ако това не е правилно, обърнете се към Министерския съвет да я поправя, заяде се Гаджев с Българска социалистическа партия.

Гьоков акцентира, че позицията на Българска социалистическа партия е ясна.
Тази договорка е неизгодна за българската страна, акцентира и проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия. " Ние от идната година ще би трябвало да теглим задължения ", съобщи Гечев. Румен Гечев назова договорката за Ф-16 унизителна. В същия дух беше и изявлението на Цончо Ганев от " Възраждане ".

България е в неуместна обстановка - с държавни пари ще изкупуване държавния дълг на Съединени американски щати и индиректно ще финансираме Съединени американски щати, съобщи Цончо Ганев от " Възраждане ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР